Joulupaniikkia pukkaa (not)

tiistai 24. marraskuuta 2015

Heippa! Tajusin tänään että jouluun alkaa olla aikaa tasan kuukausi. Suomessa tähän aikaan vuodesta olisin jo viritellyt asuntoon joulukoristeita ja kynttilöitä ja kuluttanut Spotifyn joululaululistat puhki, mutta täällä joulun tulo on päässyt yllättämään pahasti. Pahoitteluni siis teille kaikille rakkaille siellä Suomessa, joululahjoja tuskin tänä vuonna tulee sillä huhupuheiden mukaan paketit olisi pitänyt lähettää jo marraskuun puolivälissä täältä sinne pohjoiseen. Tänä vuonna nyt näin. Joulun aikaan liittyy paljon kaikkea jota kaipaan Suomesta - kaupassa työskennellessäni joulu oli erityisen kiireistä aikaa ja joulunalusviikkoa odotettiin vähän kauhunsekaisin tuntein. Viime vuosina sai jännityksellä seurata, tuleeko lunta vai ei. Ja vaikken uskonnollinen ihminen olekaan, kävin parina edellisvuotena laulamassa kauneimpia joululauluja Keravan kirkossa. Nämä kaikki jäävät nyt tänä vuonna väliin. Vaikka viime vuoden joulu poikkesi aikaisemmista jonkin verran edellisvuosiin verrattuna, tulee tämä joulu olemaan ehdottomasti vielä poikkeuksellisempi. Niin minulle, kuin perheellenikin. 
Joulusuunnitelmat ovat kuitenkin vielä hieman auki. Olen saanut kutsun "appivanhempien" luokse viettämään joulua ja hostperheeni on lähdössä ilmeisestikin hostisäni äidille Canberraan. Tuntuu jotenkin oudolta ettei sitä omaa perhettä ole tänä jouluna ympärillä ollenkaan. Pitäisi mennä vieraiden ihmisten luokse ehkä vuoden perhekeskeisimpänä juhlapyhänä. Toisaalta olen saanut sen käsityksen, ettei Australiassa joulu ole samalla lailla rauhoittumisen ja hiljentymisen aikaa kuin Suomessa. Täällä ihmiset tuntuvat keskittyvän enemmän juoma- kuin ruokapuoleen ;) 

Se nyt joulusta vähäksi aikaa. Viikonloppu meni taas liian nopeasti ja kurja, tylsä maanantai koitti. Perjantaina pädyin lähtemään hostäitini ja hänen ystäviensä kanssa vähän tuulettumaan ja minnekäs muuallekaan sitä päädyttiin kuin surullisen kuuluisaan Frankstonin yöhön. Koska seurueeni koostui 30-40 vuotiaista naisista, oli kohteenamme The Deck jonne olin jo kerran yrittänyt päästä sisään huonolla menestyksellä. Paikkaan ikärajana on 28 vuotta, tällä kerralla pääsin sisään hieman iäkkäämmän seurani turvin ja minusta ja passistani otettiin kuvat kaiken varalta mikäli nuori ja vastuuton suomalaisnainen päättää pistää paikat palasiksi. Näin ei kuitenkaan käynyt ja ilta oli oikein onnistunut.
Lauantaina näin Aaronia keskustassa ja illallisen jälkeen paineltiin kotiin nukkumaan ja valmistautumaan sunnuntain Johnston streetin festivaaleja varten. Sunnuntain sää oli lähes täydellinen ja päivä kului mukavissa merkeissä sangriaa juoden.  Kotiin mennessäni sain tosin taas kokea Australian julkisen liikenteen toimimattomuuden - normaalisti yhden tunnin matkaan meni sunnuntai-iltana kaksi tuntia rautatietöiden takia. No, ainakaan täällä ei talvi pääse yllättämään junaliikennöitsijöitä. Sen sijaan aina yllätyksenä on, millä asemalla pitää vaihtaa kulkuneuvoa ja kuinka monta vaihtoa saa yhden matkan aikana tehdä. Alla vielä muutamat kuvat eiliseltä, minä lähden nyt nukkumaan!
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Design by Studio Mommy (© Copyright 2015)