Frankston beach korkattu

perjantai 18. syyskuuta 2015

Cookie rooftop bar
Tsau! Täällä värjötellään taas kovin syksyisessä säässä. Parin viime päivän lämpötila on ollut siinä 15 asteen hujakoilla eikä sateelta ole vältytty. Viikonloppuna Australian kevät näytti kuitenkin hyvät puolensa ja pääsin käymään rannalla Saaran kanssa. Saara tuli tänne Frankstoniin mun "huudeille", välimatkaa meillä on noin 6 kilometriä -eli ei nyt ihan kävelymatkan päässä olla- mutta oli aivan ihanaa saada suomalainen kaveri tänne lähelle. Ja mikäli hyvin käy, tulee vielä kolmas tyttö tänne melko lähelle meitä kahta.

Viikot menee kyllä hurjan äkkiä. Keskiviikkona tuli kolmas viikko täyteen maapallon tällä puolen. Aika kuluu todella nopeasti -  tuntuu, kuin olisin ollut täällä jo pienen ikuisuuden. Talo tuntuu kodilta ja hostperheen kanssa elo on jo melko luonnollista. Kaikki siis toistaiseksi mallillaan, elämä on tällä hetkellä helppoa ja vaivatonta. Ei tarvitse edes ruokakaupassa käydä!

Saara Frankston Beachilla
Oon siis jotekin ihmeellisesti onnistunut löytämään täältä suuresta kaupungista kaksi ihanaa tyttöä, joiden kanssa pääsee pitämään suomen kielen puhetaitoa yllä. Saaran kanssa käytiin tutustumassa meidän lähirantaan, Frankston beachiin. Ranta oli siisti eikä pienimmästä päästä, joten sekaan mahtui hyvin ainakin vielä näin kevätilmoilla.

Essin ja Saaran kanssa käytiin myös haistelemassa vähän Melbournen yöelämää. Koko ilta vietettiin Cookien kattoterassilla, paikka oli ihan viihtyisä mutta hieman liian meluisa sivistyneelle keskustelulle jota mielellämme harrastamme. Treffattiin kolmen saksalaistytön porukka kyseisessa mestassa myös, mutta yhteinen iltamme jäi lyhyeksi mun ja Saaran kotiinpaluun takia. Julkinen liikelle kulkee Melbournessa hyvin, junia lähtee usein ja ne ovat ainakin toistaiseksi olleet ajallaan. Tosin yli tunnin junamatka Frankstonista Melbournen keskustaan syö hieman matkustushaluja. Laskuhumalassa täyteen ahdetussa junassa matkustaminen ei kuulu lempipuuhiini, mutta täytyyhän sitä välillä repäistä ja lähteä isolle kirkolle täältä pikkukaupungista!


Eilen repäistiin Saaran kanssa ja käytiin vähän urheilemassa. Kohteena oli PARC (Peninsula Aquatic Recreation Centre), eli vapaasti suomennettuna alueen vesi/virkistyskeskus. Se on rakennettu noin vuosi sitten ja sisältää ison allasalueen, spa-alueen, kuntosalin ja pari ryhmäliikuntatilaa.  Sisäänpääsy allasalueelle ja niin sanotulle spa-alueelle maksoi yhteensä 11,5$ eli noin 7 euroa. Ja mikä tärkeintä - PARCista löytyi myös SAUNA. Ainoa pettymys oli se, ettei löylykiulua ollut. Saunan ulkopuolella oli ohjekyltti, jossa kehotettiin välttämään yli 15 minuuttia kestävää oleskelua saunassa. Tunnelma oli kuitenkin hyvin samankaltainen kuin kotosuomen yleisissä saunoissa - kanssasaunojat katselivat kattoon tai lattiaan ja pitivät huolen siitä, että turvaväli muihin säilyi tarpeeksi suurena. Aussisaunaan olisi tuonut kummasti piristystä pari koivuvihtaa ja se löylykiulu. Voisin viedä ne mukanani ensi kerralla. 

1 kommentti:

Eevi kirjoitti...

Kiva postaus! Matkakuume vaan nousee..:D


http://eevisi.blogspot.fi/

Lähetä kommentti

 
Design by Studio Mommy (© Copyright 2015)